clear

Älykäs reititys on iso askel kohti viiden tähden palvelukokemusta

Älykäs reititys on Benemenin kehittämä palvelu yritykseen saapuvien puheluiden hallintaan. Palvelun avulla maksimoit yrityksesi resurssit ja tarjoat palvelua nopeamminen ilman asiakkaan aikaa vievää puheluiden siirtelyä.

Puhelut oikealle henkilölle

  • ohjaa puhelut oikeille osaajille - automaattisesti
  • vie puhelut oikea-aikaisesti oikeisiin numeroihin - automaattisesti
  • tarjoa soittajille eheä palvelukokemus

Kehitä prosesseja

Lähtökohtana on, että yrityksellä on uskallus ja valmius lähteä kehittämään prosessejaan puhelinpalvelunsa osalta. Hyödyntämällä eri järjestelmissä olevaa arvokasta asiakastietoa kokonaisuutena älykkään reitityksen polttoaineeksi, on mahdollista saada omista resursseista enemmän tehoa mielekkäästi, henkilöstöä kuormittamatta.

Mutkaton käyttöönotto

Älykkään reitityksen käyttöönotto onnistuu mutkattomasti, muuttamatta tiimien rakenteita tai työaikoja. Tehostaminen perustuu täysin älykkäämpään yrityksessä olevan tiedon hyödyntämiseen. Benemen toimii luotettuna kumppanina matkalla tehokkaampiin prosesseihin.

Älykäs reititys pähkinänkuoressa

A - Kuka soittaa

Soittava henkilö tunnistetaan puhelinnumerosta CRM- tai ERP-järjestelmässä olevan tiedon perusteella, jonka jälkeen puhelu ohjataan oikealle ennalta määritellylle osaajalle tai tiimille yrityksessä. Jos numeroa ei tunnisteta, on soittavalle henkilölle suunniteltu joka tapauksessa palvelupolku ja jatkotoimenpiteet.

B - Mihin numeroon 

Soittava numero (A) tavoittelee kohdenumeroa (B). Mikäli reitityssäännöstö ei löydä puhelulle parempaa kohdetta, viedään puhelu tavoiteltuun numeroon (B).

Esimerkki: asiakas soittaa vaihdenumeroon, hänet tunnistetaan VIP-asiakkaaksi taustatiedon perusteella ja ohjataan automaattisesti asiakkuuden vastuuhenkilölle. Jos asiakasta ei tunnisteta, häntä palvellaan vaihdenumerossa normaalisti

C - Mihin ohjataan

Älykäs reititys pohjautuu yksinkertaisimmillaan kiinteisiin sääntöihin, joissa soittavalle numerolle (A) on määritelty taustatietojen perusteella tälle parhaiten soveltuva kohde (C). Tämä kohde voi olla mikä tahansa, esim.

  • suora numero vastuuhenkilölle, tai useammalle henkilölle halutussa priorisointijärjestyksessä
  • tietty palvelusarjan numero (varaosat, asiakaspalvelu, palautukset, myynti…)
  • tietty kohta valikossa, jossa asiakkaan toivotaan tekevän lisävalintoja palvelutapahtuman jouduttamiseksi

 

Miten pääset alkuun?

 Ota yhteyttä, esittelemme mielellämme tarkemmin älykkään reitityksen mahdollistamia hyötyjä yrityksellenne. Tutustu eri toimialoille suunnittelemiimme ratkaisuihin.